pizza met vrienden! Ja, chillen. PIZZAJOLLY pizzaovens

Pizza met vrienden! Ja, Chillen!

Zelf je pizza maken

 

Is dit chill of niet? Wat is er geiniger dan zelf je pizza te maken. Gezellig samen met je vrienden een beetje aan klooien. En dat die pizza ook nog eens in een houtgestookte pizzaoven gaat is helemaal top. Gewoon zomaar, op een zonnige vakantie dag, bij een van je vrienden in de tuin. Echt gezellig.

Pizza met vrienden! Ja, #Chillen!

Natuurlijk is dit ook leuk met familie, collega's, buren, vrienden, je maten van de sportclub of gewoon zomaar met je eigen gezin. Juist in de warme zomer maanden is de pizzaoven het middelpunt van koken in de tuin. Niet alleen voor pizza maar ook voor brood, leuke gerechten en zelfs een barbecue.

Wat heb je nodig voor pizza met vrienden?

Pizza maken met je vrienden is zo geregeld. Wat heb je allemaal nodig voor het maken van pizza met je vrienden:

- pizzadeeg 

- beleg voor op de pizza

- pizzasaus

- een houtgestookte pizzaoven!

- een werkplek, voor het maken van de pizza's

Pizza-Yolo zelf pizza maken met PIZZAJOLLY

Werkwijze voor houtovenpizza met vrienden:

Hoe ga je aan de slag:
Laat je ouders het pizzadeeg maken. Reken per vriend 1 bol deeg en als je denkt dat iedereen erg hongerig is, dan reken je er 2 per persoon. Stuur vervolgens je ouders naar de winkel voor wat lekkere ingrediƫnten voor op de pizza. Om het voor iedereen makkelijk te houden, neem je niet te veel verschillend beleg. Zo zijn vaak mozzarella, ham, champignons, salami en wat mini tomaatjes al genoeg. Weet je zeker dat je vrienden ook ander beleg op de pizza erg lekker vinden, "dan kun je dat er ook bij regelen".

Oh, ja vraag ook even of ze nog een lekkere pizzasaus maken. Laat die goed afkoelen. Omdat je ook zelf wel iets wilt doen, kun je bijvoorbeeld met je vrienden samen het pizzabeleg snijden en in bakjes klaar zetten. Natuurlijk vergeet je niet de oven aan te steken!

 


En dan! Maak samen met je vrienden de pizza's. Omdat jij het waarschijnlijk al vaker hebt gedaan, laat je even zien hoe dat het beste gaat. De pizza's snij je na het bakken het beste in pizzapunten. Zo heeft iedereen gelijk al iets te eten en kun je elkaars pizzabakkunsten goed beoordelen! Wie weet ontdekken jullie wel een talent voor "Heel Holland bakt" pizza!

 

Veel plezier!  "Pizza-Yolo" met PIZZAJOLLY pizzaovens.

 

PIZZA-Yolo

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN